Forum Kredyty Hipoteczne

Pełna wersja: kredyt z dopłatami
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.

Piotr75

Rok temu w PKO BP zaciągnąłem kredyt hipoteczny z dopłatami rządowymi do odsetek.Kredyt otrzymałem w miarę szybko i bez większych problemów, natomiast oprocentowanie jak narazie to tylko rośnie.

Pawlo

Kredyt z dopłatami rzeczywiście jest popularny. Trzeba spełniać pewne kryteria żeby otrzymać taki kredyt: są ograniczenia co do ceny mieszkania za m2 np. W-wa jest to nieco ponad 7 tyś, mieszkanie nie może być większe niż 70 m2 (lub 140 m2 dom). Istotnym warunkiem jest również nieposiadanie żadnej innej nieruchomości. Rząd poprzez BGK zwraca 50% odsetek przez 8 lat.
znaleźć mieszkanie w Wawie za 7000 to jest nie lada wyczyn. Jeśli już sie uda to raczej w opłakanym stanie. A ten metraż to może być do 70 m2 zarówno dla rodziny 3 i 7 osobowej?Jeśli tak to paranoja. Taki kredyt jakoś do mnie nie przemawia.

goldfinger

(05-08-2009 02:41 PM)a123 napisał(a): [ -> ]znaleźć mieszkanie w Wawie za 7000 to jest nie lada wyczyn. Jeśli już sie uda to raczej w opłakanym stanie. A ten metraż to może być do 70 m2 zarówno dla rodziny 3 i 7 osobowej?Jeśli tak to paranoja. Taki kredyt jakoś do mnie nie przemawia.

Coś znajdziesz za 7000zł/m2 ( wskaźnik na III kwartał 2009 dla miasta Warszawy wynosi 7257,60 ).Może ceny nieruchomości spadną.
To jest kredyt dla osób ( małżeństw,osób samotnie wychowujących dziecko: małoletnie, dziecko, bez względu na jego wiek, na które pobierany jest zasiłek pielęgnacyjny, dziecko uczące się, do ukończenia przez nie 25 roku życia.) chcących zakupić mieszkanie i spełniających kryteria o których napisał Pawlo.
Warto sprawdzić ofertę "zwykłych" kredytów mieszkaniowych.
Przekierowanie