Forum Kredyty Hipoteczne

Pełna wersja: dodatkowe zabezpieczenie
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.

Januszz

Dzwonili do mnie z Polbanku, mam się spotkać, ponieważ wartość mojej nieruchomości spadła. Mam się zgłosić do banku i z tego co czytałem na innych forach internetowych to pewnie chcą żebym zgodził się na podniesienie marży o 0,5 pkt. Czy ktoś już był na rozmowie z Polbankiem ?
Jak już pójdziesz do Polbanku to zaproponują Ci następujące rozwiązanie sytuacji:

1. spłata różnicy między pierwotną wartością zadłużenia a aktualną,
2. zabezpieczenie na dodatkowej nieruchomości,
3. Twój Confused wniosek do banku o podniesienie o pół procent marży banku.

Jak coś chcą to niech na piśmie opiszą Twoją sytuację i prześlą pocztą, ponieważ chcesz zasięgnąć porady prawnika w tej sprawie Wink. Z tego co czytałem to Polbankiem EFG zajmie się grecki nadzór finansowy.
Komisja nadzoru finansowego stanęła po stronie kredytobiorców : Zawirowania na rynku nie mogą być wykorzystywane do zwiększenia zysku banków kosztem klientów.

Gość

(27-03-2009 01:04 PM)bankowiec napisał(a): [ -> ]Jak już pójdziesz do Polbanku to zaproponują Ci następujące rozwiązanie sytuacji:

1. spłata różnicy między pierwotną wartością zadłużenia a aktualną,
2. zabezpieczenie na dodatkowej nieruchomości,
3. Twój Confused wniosek do banku o podniesienie o pół procent marży banku.

Jak coś chcą to niech na piśmie opiszą Twoją sytuację i prześlą pocztą, ponieważ chcesz zasięgnąć porady prawnika w tej sprawie Wink. Z tego co czytałem to Polbankiem EFG zajmie się grecki nadzór finansowy.

Najlepsze że ten aneks podwyższający marżę banku o 0,5% jest inicjatywą klienta - Kredytobiorca prosi bank o podwyższenie marży, ponieważ wartość jego nieruchomości nie jest wystarczająca i bank ponosi wyższe ryzyko.To naciąganie klientaDodgy.
Wygląda na to, że Polbank zawiesił rozmowy na temat zmian warunków umów kredytowych. Twierdzą, że czekają na oficjalną interpretacje Komisji Nadzoru Finansowego. Podobno sprawa dotyczy około 1000 osób, których kredyt znacznie przekroczył kwotę 100 proc. wartości nieruchomości, która go zabezpiecza.
Przekierowanie