Posiadam kredyt w tym lichwiarskim banku od 4 lat, oprocentowanie podnoszą co 3 miesiące. Zadłużenie kredytowe po 4 latach spłacania jest większe niż brałem. Za każdą wcześniejszą spłatę trzeba płacić odsetki a co miesiąc dopłacać do raty różnice - wpłacam po niższym kursie a dnia
następnego kurs wzrósł i przysyłają dopłatę kilku franków za samo wysłanie monitu liczą sobie 30zł plus odsetki bo odsetki za 15 dni bo szybko nie zawiadamiają więc z 10 trzeba dopłacić 50zł i tak jest prawie co miesiąc. Omijajcie dombank szerokim łukiem!
cieszyłem się gdy wziąłem kredyt w dom banku, ale teraz tego żałuje i jak to będzie tylko możliwe to prysnę od nich!kursy franka maja jakieś podejrzane,stopy nie obniżają i nie obniżą - Dom Bank,wiem ze często to może być ostatnia deska ratunku..ale lepiej omijać niż miałoby się okazać że to betonowe koło ratunkowe
Dom Bank ma najwyższy spread (CHF) spośród wszystkich banków - około 40 grosz. Standardem jest 16-18 gr. Warto zwrócić na to uwagę przy wyborze banku.
ale jeśli chodzi o kredyt zw złotówkach jest ok , trzba tylko dokąłdnie pytać przy podpisywaniu umowy o każdy szczegól bo Doradcy są mało rozgarnięci
Ja też się zastanawiałam nad kredytem u nich, ale z tego co widzę ne byłaby to rozsądna decyzja. Wiecie coś więcej na temat kredytu w złotówkach u nich?
(13-08-2009 11:21 AM)a123 napisał(a): [ -> ]Ja też się zastanawiałam nad kredytem u nich, ale z tego co widzę ne byłaby to rozsądna decyzja. Wiecie coś więcej na temat kredytu w złotówkach u nich?
Kredyt mieszkaniowy w PLN w Dombanku to:
- min. wysokość kredytu : 30 000 tyś zł.
- do 90% wartości nieruchomości
- okres kredytowania do 30 lat
- min. wkład własny 10%
- opłata za zwiększenie kredytu wynosi 0,5% do 4,5%
- opłata za aneks 200zł
- prowizja za spłatę przed terminem : 0 zł
- prowizja za zmianę waluty: 0 zł za przewalutowanie z waluty obcej na PLN; 1,5% od pozostałej kwoty spłaty.
- jeśli chodzi o oprocentowanie w PLN to: od 9.9 do 10.9%, stopa procentowa zmienna w ratach równych lub malejących.
zabezpieczeniem kredytu hipotecznego jest:
- prawomocny wpis hipoteki na rzecz Banku do księgi wieczystej nieruchomości
- cesja praw z umowy ubezpieczenia od ognia i innych zdarzeń losowych
- ubezpieczenie od ryzyka utraty pracy i likwidacji działalności gospodarczej