Forum Kredyty Hipoteczne

Pełna wersja: tylko nie w tym banku
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.

klient

Posiadam kredyt w tym lichwiarskim banku od 4 lat, oprocentowanie podnoszą co 3 miesiące. Zadłużenie kredytowe po 4 latach spłacania jest większe niż brałem. Za każdą wcześniejszą spłatę trzeba płacić odsetki a co miesiąc dopłacać do raty różnice - wpłacam po niższym kursie a dnia
następnego kurs wzrósł i przysyłają dopłatę kilku franków za samo wysłanie monitu liczą sobie 30zł plus odsetki bo odsetki za 15 dni bo szybko nie zawiadamiają więc z 10 trzeba dopłacić 50zł i tak jest prawie co miesiąc. Omijajcie dombank szerokim łukiem!

Piotr

cieszyłem się gdy wziąłem kredyt w dom banku, ale teraz tego żałuje i jak to będzie tylko możliwe to prysnę od nich!kursy franka maja jakieś podejrzane,stopy nie obniżają i nie obniżą - Dom Bank,wiem ze często to może być ostatnia deska ratunku..ale lepiej omijać niż miałoby się okazać że to betonowe koło ratunkowe

robert

Dom Bank ma najwyższy spread (CHF) spośród wszystkich banków - około 40 grosz. Standardem jest 16-18 gr. Warto zwrócić na to uwagę przy wyborze banku.

Gość

ale jeśli chodzi o kredyt zw złotówkach jest ok , trzba tylko dokąłdnie pytać przy podpisywaniu umowy o każdy szczegól bo Doradcy są mało rozgarnięci
Ja też się zastanawiałam nad kredytem u nich, ale z tego co widzę ne byłaby to rozsądna decyzja. Wiecie coś więcej na temat kredytu w złotówkach u nich?

Tomi

(13-08-2009 11:21 AM)a123 napisał(a): [ -> ]Ja też się zastanawiałam nad kredytem u nich, ale z tego co widzę ne byłaby to rozsądna decyzja. Wiecie coś więcej na temat kredytu w złotówkach u nich?

Kredyt mieszkaniowy w PLN w Dombanku to:
- min. wysokość kredytu : 30 000 tyś zł.
- do 90% wartości nieruchomości
- okres kredytowania do 30 lat
- min. wkład własny 10%
- opłata za zwiększenie kredytu wynosi 0,5% do 4,5%
- opłata za aneks 200zł
- prowizja za spłatę przed terminem : 0 zł
- prowizja za zmianę waluty: 0 zł za przewalutowanie z waluty obcej na PLN; 1,5% od pozostałej kwoty spłaty.
- jeśli chodzi o oprocentowanie w PLN to: od 9.9 do 10.9%, stopa procentowa zmienna w ratach równych lub malejących.

zabezpieczeniem kredytu hipotecznego jest:
- prawomocny wpis hipoteki na rzecz Banku do księgi wieczystej nieruchomości
- cesja praw z umowy ubezpieczenia od ognia i innych zdarzeń losowych
- ubezpieczenie od ryzyka utraty pracy i likwidacji działalności gospodarczej
Przekierowanie